Кулінарія

Риба в томатному соусі: не обсмажую, готую практично без масла

Спосіб приготування

Рибу нарізаю на зручні шматочки, солю і додаю чорний перець. Перемішую і залишаю на 10 хвилин, щоб риба трохи промаринувалася. Можна додати улюблені спеції для риби.

Дрібно нарізану цибулю обсмажую на невеликій кількості рослинного масла. Готую близько хвилини. Потім до цибулі додаю моркву і готую ще пару хвилин.

Якщо зовсім не їсте смажене, овочі можна просто протушкувати без масла.

До обсмаженою овочам додаю томатний сік і сметану, розведене у воді. Можна, звичайно, сік замінити томатною пастою. Сметану, при бажанні, можна і не додавати.

Я іноді додаю в сковороду трохи цукру. Овочі обов’язково посолити за смаком.

Тушу кілька хвилин. І додаю рибу. Попередньо обвалюю шматочки риби в борошні.

Рибу не обсмажую (як я робила це раніше). Викладаю шматочки риби в сковороду з соусом.

Шматочки риби залишаються ціленькими, а соус виходить густий і смачний

Тушу на повільному вогні приблизно 10 хвилин, потім шматочки риби перевертаю і готую ще хвилин 15. Відключаю вогонь. Залишаю під кришкою ще на кілька хвилин.

І можна подавати! У мене сьогодні рис на гарнір.

Смачно з будь-яким гарніро

Рецепт

  • Минтай – 600 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатний сік – 1 стакан (або 2 ст. л. томатної пасти, розведені в склянці води)
  • Сметана – 1 ст. л. + 0,5 склянки води
  • Перець чорний мелений
  • Сіль